Publicitate

America prinde aripi sub conducerea lui Donald Trump!

Îndicatorii economiei americane depăşesc aşteptările specialiştilor.

 

Rata şomajului a scăzut în Statele Unite ale Americi, în timp ce numărul noilor locuri de muncă , de la începutul anului și pana acum, a depășit cu mult așteptările analiștilor.

Deşi analiștii se așteptau la doar 188.000 de locuri de muncă nete, potrivit datelor publicate vineri de Departamentul Muncii, economia americană a creat 235.000.

Luna ianuarie a fost revizuită în sus, astfel încat cifra locurilor de muncă nou-create reprezintă un maxim al ultimelor patru luni, ajungând la 238.000.

Sectorul manufacturier a înregistrat un maxim pentru ultimii patru ani, o creștere a locurilor de muncă de 28.000, în timp ce sectorul producției de bunuri a creat el singur 95.000 de locuri de muncă noi, reprezentând un maxim al ultimilor 17 ani.

Mai mult, s-a inregistrat o pierdere de o zecime de procent la nivelul şomajului, acesta ajungând la 4,7%.

Deşi în ianuarie, salariul mediu pe oră crescuse cu 5 cenți, în acest moment a ajuns la 29, 09 dolari, o creştere totală de 6 cenți, ceea ce reprezintă un alt semn al accelerării economiei.

Economia americană prezintă numeroase semnale de încredere. Un alt maxim s-a înregistrat din martie 2014 până acum, în cadrul nivelului de participare la muncă, ce a ajuns la 63%, incluși fiind atât cei care muncesc, cât și cei care își caută intens un loc de muncă.

Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *