Publicitate

Liviu Dragnea – victorie importantă împotriva DNA!

Victorie importantă obținuta de Liviu Dragnea împotriva DNA, la ÎCCJ !

Marti, 28 martie, Judecatorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis  solicitarea fostei soții a lui Dragnea, Bombonica Prodana, cu privire la infracțiunea de care este acuzată. Aceasta cere sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate a prevederilor referitoare la abuzul în serviciu.

”Admite cererea formulată de inculpata Prodana (fostă Dragnea) Bombonica şi sesizează Curtea Constituţională cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 248 Cod penal anterior, art.297 alin.1 Cod penal şi art.132 din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28 martie 2017.” arată minuta şedinței de judecată.

Bombonica Prodana doreşte ca sintagma prevăzută în Codul Penal la abuzul în serviciu,  și anume că ți-ai îndeplinit atribuțiile de serviciu ”în mod defectuos” sa fie explicată în mod clar de către judecătorii Curții.

În acest dosar, prejudiciul a fost estimat de procurori la 108.000 de lei.

În cererea de sesizare a Curţii Constituţionale, avocaţii Bombonicăi Prodana arată că trebuie să existe un prag minim al pagubei pentru a pune sub acuzare o persoană pentru abuz în serviciu. Aceştia au mai precizat că ar fi neconstituţională incriminarea faptei fără raportare la un prejudiciu, aşa cum este este prevăzut în prezent în lege.

Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook49Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *