Publicitate

Victorie uriașă pentru guvernul condus de Sorin Grindeanu!

Veste bună pentru români!

Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor Publice, a declarat marţi, 28 martie, că s-a închis bugetul în urma analizei rezultatelor finale pe primele două luni ale anului, pe excedent.

Aşa cum s-a stabilit săptămânal, sunt analize la nivel de premier pe marginea realizării veniturilor bugetare şi, respectiv, execuţia bugetară. Ne-am uitat la ultima analiză, pe rezultatele finale, pe primele două luni ale anului. Vestea bună este că bugetul s-a închis pe două luni pe excedent, ce-i drept nu spectaculos, dar foarte important, pe excedent. În ciuda tuturor proorocilor care anunţau dezastrul, iată că, pe două luni stăm pe excedent, a declarat Viorel Ştefan, la Palatul Parlamentului.

Ministrul Finanțelor a anunțat recent că  s-a încheiat execuţia bugetului general consolidat pe lunile ianuarie şi februarie, cu un excedent de 397,1 milioane de lei, o pondere de 0,05% din PIB. Analiza arată o scădere faţă de perioada similară a anului trecut, atunci când execuţia bugetară a consemnat un excedent de 788,1 milioane de lei, reprezentând 0,10% din PIB.

„Cu siguranţă încasări mai mari şi afirmaţia mea se bazează pe afirmaţia pe care am făcut-o uitându-ne la evoluţia indicatorilor macroeconomici. Deci, masa salarială este într-o creştere spectaculoasă, peste 22% pe primele două luni, generată de creşterile nivelului de salarizare, pe de-o parte, pe de altă parte, de creşterea numărului de locuri de muncă. Asta înseamnă că vom avea încasări consistente pe partea de impozit pe venit şi pe partea de contribuţii sociale, pentru că ştim cu toţii discuţia veche despre sustenabilitatea fondului de pensii. Trendul este încurajator. Deci, dacă ne uităm pe execuţie în ultima perioadă, o să vedem că la necesarul de transfer de la bugetul de stat pentru susţinerea fondului de pensii suma este în diminuare”, a mai declarat Viorel Ştefan.

Astfel, Ministrul Viorel Stefan, a spus că  preconizează încasări mai mari faţă de primul trimestru al anului trecut, având în vedere creşterea masei salariale, de peste 22% în primele două luni. O creştere impresionantă datorată atât creşterii nivelului de salarizare, cât şi creşterii numărului de locuri de muncă.

Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *