Publicitate

Olguta Vasilescu are sange in instalatie! Mesaj politic ferm: „Romanii nu sunt sclavii nimanui”

Lia Olguța Vasilescu vine în apărarea salariaților români!!

„Românii nu sunt sclavii nimănui !” Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii și Justiției Sociale, a adus numeroase schimbări în favoarea mai multor categorii de salariații români şi de asemenea, promite că vor mai urma si altele atât anul acesta, cât şi anul viitor. Aceasta apără drepturile cetățenilor, încercând să aducă salariile la nivelul Uniunii Europene. Astfel, Olguța Vasilescu a transmis un mesaj dur corporațiilor: „Românii nu mai sunt sclavii nimănui!”.

„Marile companii private trebuie să înțeleagă faptul că românii nu mai sunt sclavii nimănui și că trebuie să muncească și ei pe salarii decente. Poate că nu vor putea din primii ani să facă salariile cum sunt în Uniunea Europeană, dar în mod sigur își vor permite să crească toate aceste venituri ale angajaților lor, în condițiile în care statul român le face facilități fiscale.” a spus Ministrul Muncii. Aceasta doreşte ca marile companii să înţeleagă faptul că românii trebuie să muncească şi ei pe salarii decente.

În sprijinul acestor măsuri, statul român le oferă facilități fiscale care le vor permite să crească veniturile angajaților lor. „Ne dorim de la mediul de afaceri să-i dăm cât mai multe facilități fiscale, să avem un mediu de afaceri prietenos, poate mai bun decât este peste tot în Uniunea Europeană din punct de vedere al fiscalizării, dar în același timp banii care nu mai revin statului, din TVA de exemplu, care s-a scăzut de la 24% la 19%, din taxa de stâlp care nu se mai colectează, din accizele scăzute la începutul anului, din impozitul pe profit, impozitul pe dividende, care a scăzut de la 16% la 5% și de la anul o să fie zero, în condițiile în care dăm mediului de afaceri toate aceste facilități, ne așteptăm ca banii respectivi să se ducă nu numai în profitul lor, în buzunarul lor, ci să meargă și către partea de investiții, să meargă și către partea de salarizare, ca să poată aduce cât mai mulți români în clasa de mijloc”, a declarat Olguța Vasilescu.

O altă perspectivă a Ministrului Muncii o reprezintă munca la negru. În acest sens, în cadrul Inspecției Muncii va fi creată o divizie specială pentru combaterea acestor ilegalități. „Vestea proastă pentru angajatori nu este aceea că trebuie să crească salariile sau că nu vor avea parte de deducerile fiscale și de facilitățile fiscale la care se așteaptă. Vestea proastă este că nu o să se mai poată lucra la negru. Suntem în reorganizare cu Inspecția Muncii și vom crea o divizie specială pentru munca la negru”, a mai declarat Olguța Vasilescu, ministrul Muncii. O veste proastă pentru angajatori, dar o măsură foarte importantă pentru salariații români!!

Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook225Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *