Publicitate

Alin Chirilă, mehedințeanul care luptă pentru dezvoltarea parteneriatului României cu Republica Moldova!

#MDRAPFE, reprezentat la Comisia interguvernamentala Romania – Republica Moldova pentru integrare europeana: Virgil Alin Chirilă/ Chirilă Alin, secretar de stat în MDRAPFE, a avut vineri, 19 mai a.c., la Chișinău, o întrevedere cu domnul Vasile Bîtca, Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor din Moldova.
Întâlnirea a vut loc în cadrul Comisiei Interguvernamentale Republica Moldova – România pentru Integrare Europeană ce s-a desfășurat vineri la Chișinău. Discuțiile au vizat o trecere în revistă a principalelor proiecte de colaborare bilaterală și propunerile de proiecte pentru Programul de Cooperare pentru anul 2017.
Partea română a reafirmat susținerea constantă pe care o acordă Republicii Moldova pentru valorificarea oportunităților oferite de Uniunea Europeană și posibilitatea de concretizare a acestui sprijin prin schimburi de experiență și bune practici acordate de România în domeniul dezvoltării regionale.
Cei doi demnitari au vorbit și despre stadiul implementării Acordului interguvernamental privind programul de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro, despre dezvoltarea cooperării la nivel regional și despre cooperarea în domeniul Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării (SUERD). De asemenea, subiecte de discuție au constituit și aspectele colaborării bilaterale în domeniul standardelor în construcții
!

Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook667Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *