Publicitate

Lovitura de proportii data de guvernarea PSD-ALDE, Eurostat – Romania, locul 1 in Europa in ceea ce priveste productia industriala.

Producția industrială a crescut în luna mai cu 4% în zona euro (EA19) și în Uniunea Europeană (UE28), comparativ cu perioada similară din 2016, iar România a înregistrat cel mai semnificativ avans, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creșteri ale producției industriale în luna mai au fost raportate în România (14,6%), Estonia (12,6%) și Cehia (10,7%), singurele scăderi fiind în Malta și Marea Britanie (ambele cu minus 0,7%).

În mai, comparativ cu luna precedentă, producția industrială a crescut cu 1,2% în Uniunea Europeană și cu 1,3% în zona euro, după ce în aprilie s-a înregistrat un avans de 0,1% în UE și de 0,3% în zona euro.

Cele mai mari creșteri trimestriale ale producției industriale în luna mai au fost raportate în Lituania (3,8%), România (3,5%) și Cehia (3,3%), cele mai mari scăderi fiind înregistrate în Portugalia (minus 1%) și Malta (minus 0,9%).

SURSA   https://www.agerpres.ro/economie/2017/07/12/eurostat-romania-lider-in-ue-la-cresterea-productiei-industriale-in-luna-mai-12-40-42

www.agerpres.ro.

Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook572Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *