Publicitate

Mai multe acțiuni întreprinse de oficialii români în vederea consolidării relațiilor de prietenie, economice și culturale dintre România și principala putere economică a lumii, China.

Doamna viceprim-ministru Sevil #Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, impreuna cu domnul ministru secretar de stat, Alin  #Chirilă, au primit la sediul guvernului pe 13 iulie a.c. o delegaţie din Republica Populară Chineză condusă de domnul Yuan Jiajun, guvernator în exerciţiu al Provinciei Zhejiang.
Cei doi înalți oficiali au apreciat întâlnirea ca fiind o bună oportunitate de a intensifica relațiile de cooperare dintre Provinciei #Zhejiang și #România. România a participat la expoziția anuală pentru comerț și investiții găzduită de orașul #Ningbo, oraș înfrățit cu orașul românesc #Cluj-Napoca.
Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh i-a asigurat de tot sprijinul și întreaga deschidere în viitor și susținut importanța promovării dezvoltării regionale și consolidarea cooperării bilaterale. Reprezentanții ministerului au detaliat câteva dintre posibilele domenii de colaborare și au asigurat partea chineză de întreaga disponibilitate pentru a continua discuțiile la nivel tehnic pentru a aprofunda posibile proiecte comune.
Delegația chineză a făcut o prezentare succintă a modelului de dezvoltare din zonă și a apreciat ca domenii de interes pentru o viitoare dezvoltare logistica, transportul maritim și aerian, comerțul electronic.În afara colaborării în diverse domenii industriale și comerciale, partea chineză s-a arătat interesată să dezvolte relații de prietenie, relații economice și culturale.
Ambele părți consideră deosebit de importantă menținerea unui dialog la nivelul autorităților naționale, regionale și locale care răspund în mod direct de implementarea de proiecte în domenii prioritare pentru cetățeni, cum ar fi #sănătatea, #educația, #formarea, #cultura, #antreprenoriat, piața #muncii, #infrastructura
.

Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook816Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *