Publicitate

Liviu Dragnea anuntă producție istorică în agricultură – vesti uriașe pentru economia românească!

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți că România a depășit anul acesta 10 milioane de tone la producția de grâu, ceea ce nu s-a mai reușit până acum.

„Avem producții istorice în 2017, în România. La grâu, secară și triticale s-a depășit o producție de 10 milioane ce tone, ceea ce nu s-a mai reușit până acum în România. La rapiță sunt 1,7 milioane de tone, cea mai mare producție din istoria acestei țări. De asemenea, la mazăre avem 300.000 de tone, iar producția la orz și orzoiacă este cea mai mare din ultimii 23 ani ani”, a precizat Dragnea, scrie Agerpres.

Acesta susține că nu numai vremea „foarte bună pentru agricultură”, a contribuit la aceste producții, ci și subvențiile alocate la timp către fermieri.

„Sigur că a fost o vreme foarte bună pentru agricultură, dar faptul că MADR a alocat subvențiile la timp până la finalului lunii martie și faptul că fermierii au putut beneficia de acești bani, și vorbim de bani serioși — 2,7 miliarde de euro — din care 2,2 miliarde de euro de la UE, bani care au intrat efectiv în România, s-a ajuns în situația în care în mai multe zone băncile îi căutau pe fermieri, pentru că fermierii nu au mai fost la bănci, nu au mai avut nevoie, pentru că au avut banii la timp”, a spus Dragnea.

Dragnea a mai spus că le-a transmis fermierilor să aibă „încredere și curaj”, pentru că programul de dezvoltare a agriculturii se realizează conform celor stabilite în programul de guvernare.

„Am ținut să vin la această locație la invitația domnului ministru și o să mai merg cu domnul ministru în țară pentru că vreau să transmit tuturor fermierilor români că determinarea noastră pentru refacerea sistemului de irigații, pentru revitalizarea și modernizarea agriculturii românești a rămas intactă. Le transmit, de asemenea, să aibă încredere și curaj că programul de dezvoltare a agriculturii se realizează conform celor stabilite în programul de guvernare. Ne-a ajutat și Dumnezeu anul acesta, dar se și văd rezultatele”, a precizat Dragnea.

Sursa: #stiripesurse

Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook23Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *