Publicitate

Sprijin uriaș pentru copiii fără posibilități, oferit de guvenarea PSD-ALDE cu ajutorul Fondurilor Europene!

Aproape 365.000 de copii defavorizaţi din învăţământul de stat preşcolar, primar şi gimnazinal vor beneficia de rechizite printr-un proiect de 6,7 milioane de euro, din cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (AM POAD), informează, joi, Ministerul Dezvoltării.

„Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (AM POAD), din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, lansează Ghidului Solicitantului „Acordarea de materiale şcolare pentru anul şcolar 2017/2018” POAD, pentru un proiect în valoare de 6,75 milioane de euro prin care vor fi oferite rechizite şcolare unui număr de aproximativ 365.000 de copii defavorizaţi din învăţământul de stat preşcolar, primar şi gimnazial, pentru anul şcolar 2017/2018”, se arată în comunicat.

Proiectul vizează creşterea participării la cursuri a elevilor fără posibilităţi materiale şi prevenirea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii în rândul celor mai defavorizaţi copii din învăţământul de stat preşcolar, primar şi gimnazial.

De pachetul de rechizite (inclusiv ghiozdane) vor beneficia aproximativ 365.000 de preşcolari şi şcolari care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.

Ministerul Educaţiei Naţionale va implementa proiectul la nivel naţional, în parteneriat cu inspectoratele şcolare din întreaga ţară.

Proiectul „Acordarea de materiale şcolare pentru anul şcolar 2017/2018” POAD beneficiază de o alocare totală de 27 de milioane de euro pentru întreaga perioadă de programare, bani care pot fi folosiţi până în 2023. Din totalul alocării, 85% reprezintă sprijinul Uniunii Europene prin Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD), iar 15% reprezintă contribuţia naţională.

Apelului de proiecte aferent acestui ghid va fi deschis în sistemul informatic MySMIS începând din 25 august 2017.

POAD vine în completarea Programului Naţional de Rechizite Şcolare, finanţat de la bugetul de stat şi derulat în fiecare an de Ministerul Educaţiei, program prin care copiii defavorizaţi primesc rechizite la începutul fiecărui an şcolar.

POAD are o alocare totală de peste 518 milioane de euro şi are în vedere reducerea sărăciei extreme prin distribuirea de alimente de bază (sub formă de pachete alimentare şi mâncare preparată), de materialele şcolare pentru copii, trusouri pentru nou-născuţi, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi produse de igienă către persoanele cele mai defavorizate.

SURSA: http://www.mediafax.ro/social/elevii-fara-posibilitati-materiale-vor-beneficia-de-rechizite-scolare-din-fonduri-europene-16704516

Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *