Publicitate

„Suntem în avans faţă de calendarul CE cu pregătirile privind gestionarea viitoarei preşedinţii a UE”

 Ministrul Victor Negrescu a participat vineri la o dezbatere dedicată acestei teme, în cadrul căreia a vorbit şi despre importanţa ca aceste informaţii să ajungă la toţi cetăţenii, motiv pentru care vor fi organizate o serie de activităţi, unele dedicate studenţilor, iar în fiecare judeţ vor avea loc reuniuni, potrivit Agerpres.

     Negrescu a spus: „Sunt lucruri care se întâmplă. Dorinţa noastră a tuturor este de a creşte capacitatea administrativă a sistemului public din România pentru a gestiona viitoarea preşedinţie a Uniunii Europene. De exemplu faptul că astăzi, în aceste pregătiri, suntem în avans faţă de calendarul oficial al Consiliului European şi că în momentul de faţă avem identificaţi cei 1.500 de experţi care vor fi implicaţi în acest proces şi care încep în luna noiembrie un program de formare la care au fost invitate (şi) universităţile prin Institutul European din România – o parte au decis să contribuie din start, iar pe o parte le aştept”.
Ministrul delegat al Afacerilor Europene a amintit în discursul său şi despre o nouă iniţiativă, care acum câteva luni nu exista, de a derula programe de formare cu universităţi partenere din afară, dar şi cu universităţile din ţară, la care se adaugă programele de formare cu experţii Comisiei Europene şi ai Consiliului European.
Victor Negrescu a amintit că există 1.500 de experţi şi 250 de preşedinţi şi vicepreşedinţi de grupuri de lucru, care vor modela şi vor negocia dezbaterile în plan european şi a subliniat că preluarea preşedinţiei UE de către România nu trebuie să fie un moment „în care doar căutăm să dăm bine”.
Negrescu a spus: „Nu e despre acest lucru, este despre rolul pe care îl va avea ţara noastră de atunci înainte în spaţiul european şi rolul nostru este şi trebuie să fie unul foarte important. După ce Marea Britanie va ieşi din UE România va deveni al şaselea stat membru în Uniunea Europeană şi trebuie să avem capacitatea să ne comportăm ca atare”.

Sursa:http://www.bursa.ro/politica/victor-negrescu-suntem-in-avans-fata-de-calendarul-ce-cu-pregatirile-privind-gestionarea-viitoare…&articol=334069.html

Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *