Publicitate

Investiție importantă în infrastructura Sistemului de Sănătate din Mehedinți – proiect de reabilitare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean!

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, împreună cu vicepreședinții Consiliului Județean, directorul Direcției de Sănătate Publică Mehedinți, managerul Spitalului Județean și echipa din cadrul Consiliului Județean, care s-a ocupat de întocmirea proiectului, au depus astăzi, cererea de finanțare pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare, extindere și dotare U.P.U. – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport”, în vederea obținerii de fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Valoarea proiectului este de 9,6 milioane lei.
Astfel, s-a avut în vedere îmbunătățirea calității și a eficienței actului medical de urgență în cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, precum și transportul în regim de urgență al pacienților aflați în stare critică, spre centre universitare, prin construirea unui heliport, în imediata apropiere a unității medicale din municipiu, unde să aterizeze elicopterele SMURD.
Proiectul cuprinde construirea unui corp de clădire cu următoarele caracteristici: unitate de primiri urgențe în legătură cu spațiile existente la parterul corpului, dotată cu toate utilitățile: instalație sanitară, instalație electrică, de climatizare, ventilație, încălzire cu agent termic primar și gaze naturale, PSI.

În prezent, suprafața UPU reprezintă o treime din suprafața Unității, după implementarea proiectului. Astfel, se va extinde de la 580 mp, în prezent, la 1540 mp, după extindere. De asemenea, se vor amenaja suprafețele adiacente: suprafețe carosabile asfaltate obținute prin modernizarea și extinderea celor existente, inclusiv alee heliport; alei pietonale din asfalt; alei pietonale beton; spații verzi gazonate. Totodată, se va construi un heliport cu platformă de manevră betonată de 20X20m și va fi complet echipat.
Prin această investiție, Consiliului Județean își propune să asigure infrastructura de sănătate care să satisfacă nevoile cetățenilor județului și cadrelor medicale pentru exercitarea unui act medical de calitate.

Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook30Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *