Publicitate

26 MILIOANE EURO, FONDURI EUROPENE PENTRU JUDEȚUL MEHEDINȚI

Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, aduce vești bune locuitorilor județului nostru!

Încă trei proiecte deosebit de importante pentru infrastructura de sănătate și cea rutieră din județul Mehedinți, au primit finanțare și se vor implementa în perioada următoare.

Practic, prin intermediul Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia și Agenției de Dezvoltare Nord-Vest, în județul Mehedinți vor ajunge peste 26 milioane euro, fonduri europene, după ce trei proiecte depuse de Consiliul Județean Mehedinți au fost admise pentru finanțare.

,,Am gândit aceste proiecte, împreună cu echipa de la Consiliul Județean Mehedinți, pe de o parte, pentru a reabilita si moderniza peste 58 km drumuri județene, unele dintre tronsoane nefiind niciodată asfaltate, iar pe de altă parte am reusit să obținem finanțare pentru a reabilita și extinde Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin.

Cele 3 proiecte care vor primi finanțare sunt:

1. “ Reabilitare, extindere și dotare U.P.U. Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport” – proiect cu o valoare de 9,6 milioane lei, care presupune construirea unui corp de clădire, extinderea suprafeței Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean cu 1550 mp, de la 540 mp, cât are în prezent; amenajarea suprafețelor adiacente, precum si construirea unui heliport de suprafață, cu platformă de manevră betonată de 20X20m, complet echipat;

2. “Reabilitare/Modernizare DJ607C, DN6- Podeni-Mălărişca-Balta (DJ670), L=37,157 km”, ce are o valoare totală de aproape 66 milioane lei. Traseul propus spre reabilitare face legătura între DN6/E70 și DJ670 în localitatea Balta și traversează localitățile Iloviţa-Bahna-Cireşu-Podeni-Malarişca-Balta, aflate pe teritoriul administrativ al comunelor Ilovița, Cireșu, Podeni, Balta.

 

3. “Reabilitare/Modernizare DJ 670 Malovăţ (DN 67) – Marga L=21,350 km”, cu o valoare de peste 47 milioane lei, traseu care traversează teritoriul administrativ al comunelor Malovăț, Bâlvânești si Godeanu.

 

În perioada următoare, vom semna contractele de finanțare, iar la nivelul Consiliului Județean Mehedinți suntem pregătiți cu documentele tehnico – financiare în vederea demarării cât mai curând a procedurilor de achizitie a serviciilor de proiectare și execuție pentru cele trei proiecte.

Mulțumesc echipei din cadrul Consiliului Județean Mehedinti pentru munca depusă, Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia și
Agenției de Dezvoltare Nord – Vest pentru ajutor și Guvernului PSD-ALDE pentru susținere! ” a declarat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *