Publicitate

„România este poarta de intrare în Uniunea Europeană”

 PES activists România a organizat, în perioada 24-26 august 2018, la Constanța, Universitatea Europeană de Vară „Spre 2019: Viitorul României în Uniunea Europeană”.

La evenimentul care a adunat aproximativ 300 de participanți din toată țara, militanții PES activists România au discutat despre parcursul european al țării noastre, viitoarele alegeri pentru Parlamentul European și Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.

 

 

 

 

 

Caracterul inedit al universității a fost dat de organizarea dezbaterilor în sala de conferințe a Portului din Constanța folosindu-se în același timp noi instrumente tehnologice menite s

ă asigure participarea activă a tuturor invitaților.

„România este poarta de intrare în Uniunea Europeană, țara noastră asigurând protecția unei părți importante a frontierei externe a UE. Este timpul să discutăm despre aportul important adus construcției europene de România începând cu aderarea noastră la Uniunea Europeană. Anul 2019 va fi un an important în ceea ce înseamnă agenda europeană, atât prin deținerea Președinției României la Consiliul UE cât și prin

dezbaterile generate de alegerile europene, și putem profita de acest context pentru a defini împreună ce fel de Uniune Europeană ne dorim. În fața eșecului generat de conducerea de dreapta a Uniunii Europene este timpul să ne mobilizăm pentru a schimba direcția Europei în sensul dorit cu adevărat de cetățenii europeni” a explicat Victor Negrescu, Președintele-coordonator național PES activists România.

Participanții la evenimente au purtat de asemenea tricouri de culoare roșie pentru a sublinia faptul că la 125 de ani de la crearea primului partid social democrat în România sunt mândri de valorile lor de stânga și istoria mișcării sociale din țara noastră dar și la nivel european.
La evenimente au participat secretarul general adjunct al Partidului Socialiștilor Europeni, membrii ai Parlamentului European,  reprezentanți ai Guvernului României precum numeroși senatori și deputați.
De asemenea, la acest eveniment, au participat si activisti din judetul Mehedinti.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             ,,România trebuie să fie, fără doar și poate, un membru important al Uniunii Europene. Este datoria noastră, a fiecăruia dintre noi, să luptăm pentru ca țara noastră să ocupe locul pe care îl merită în ierarhia europeană, iar toți românii să se bucure de drepturile pe care le are un cetățean european. PES Activists România a dat un semnal important la Universitatea de Vară, organizată în acest an la Constanța, una dintre ședințele de lucru având loc chiar în Portul Constanța, care este cu siguranță ,, Poarta de intrare în Uniunea Europeană „. Organizația PES Activists Mehedinți luptă pentru valorile Europene, dar în primul rând cred că, datoria noastră ca organizație este aceea de a lupta pentru ca cetățenii români să fie respectați ca membrii de prin rang al Uniunii Europene, iar țara noastră să ajungă unul din cele mai importante si dezvoltate state din comunitatea europeană, ” a declarat președintele coordonator, PES Activists Mehedinți, Alexandru Cojocaru.
Alături de delegația PES Activists Mehedinți a fost prezent și domnul Alin Chirilă, ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care a ținut să puncteze importanța continuării drumului european:
,  , Am fost profund impresionat de calitatea și nivelul ridicat al discuțiilor din cadrul Universității de Vară PES Activists România. Uniunea Europeană joacă un rol important în dezvoltarea țării noastre, iar România trebuie să fie un membru puternic al spațiului comunitar european. Am dezbatut subiecte care privesc atât România, dar și spațiul european, care au dus la cancluzia că, România este un stat important al Uniunii Europene și este important pentru noi să continuăm implementarea politicilor de dezvoltare și sociale europene, care contribuie la dezvoltarea țării noastre. „
Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *