Publicitate

Marea Unire – concurs interactiv cu zeci de elevi din județul Mehedinți.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți a subliniat importanța cunoașterii istoriei poporului român de către tinerii mehedințeni.

De-a lungul timpului, instituția condusă de Aladin Georgescu a susținut activitățile culturale desfășurate în județul Mehedinți, în perioada următoare urmând a se desfășura o serie de activități dedicate CENTENARULUI MARII UNIRI.

,,Zeci de elevi din Mehedinți, organizați pe grupe reprezentative ale colegiilor și liceelor din județul Mehedinți au participat în această seară, la un concurs interactiv pe tema Centenarului Marii Uniri, la Palatul Culturii “Teodor Costescu”. Competiția care i-a provocat pe elevi să răspundă la întrebări legate de Marea Unire de la 1918 a fost organizată de Muzeul Regiunii Porților de Fier și susținută de Consiliul Județean Mehedinți. M-am bucurat să le fiu alături și să îi încurajez în demersul lor de a cunoaște cât mai multe aspecte ale momentului înfăptuirii Marii Uniri și chiar să ofer premii câștigătorilor! Echipa Colegiului Tehnic “Lorin Sălăgean” a ocupat locul I, locul al II-lea a fost obținut de elevii de la Colegiul Național “Ștefan Odobleja”, în timp ce pe locul al III-lea s-a clasat echipa Liceului Teoretic din Cujmir!
Cu toții au demonstrat, prin răspunsurile date, că au o pasiune pentru istoria statului român!
Îi felicit pe toți participanții și îi îndemn să descopere cu perseverență, în această perioadă a vieții lor, cât mai multe aspecte ale istoriei poporului român cu care ne mândrim!” a scris presedintele Consiliului Judetean Mehedinti pe pagina de facebook.

Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook12Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *