Publicitate

Secretarul de Stat, Alin Chirilă, confirmă din nou!

Secretarul de stat Alin Chirilă i-a impresionat pe experții europeni veniți la București în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene Săptămână încărcată la București, unde au avut loc mai multe reuniuni importante ale Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Chiar dacă atenția reprezentanților mass-media a fost ațintită, așa cum e și firesc, în special către reuniunile ministeriale, țara noastră a găzduit totodată și alte acțiuni extrem de importante, printre care semnalăm reuniunile grupurilor de lucru pentru revizuirea Agendei Teritoriale 2020 și pregătirea tehnică a Agendei Urbane a Uniunii Europene, gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Experții din statele membre ale Uniunii Europene, din Comisia Europeană, Comitetul Regiunilor, ESPON, Consiliul European al Municipalităților și Regiunilor și EUROCITIES, care au participat la cele două întâlniri de miercuri și joi s-au arătat impresionați de modul în care au fost primiți de către domnul secretar de stat Alin Chirilă și de echipa pe care o coordonează, dar și de profesionalismul demonstrat în cadrul celor două zile de acești profesioniști ai sistemului public.

„Preluarea, pentru prima dată, a Președinției Consiliului Uniunii Europene, reprezintă o oportunitate istorică pentru România. Prin urmare, este o mare onoare pentru noi să contribuim la activitățile aferente Președinției Consiliului Uniunii Europene, dar și o provocare, deoarece ne aflăm în fața unor momente foarte importante pentru Uniunea Europeană, în context general, dar și pentru domeniul coeziunii și cooperării teritoriale, domenii de care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este responsabil”, declara domnul secretar de stat Alin Chirilă în cadrul clusterului „Convergență economică și socială, coeziune și incluziune”, desfăşurat la Palatul Victoria, în prezenţa Colegiului Comisarilor Europeni, la 11 ianuarie.

Iată că cele afirmate atunci n-au fost simple vorbe-n vânt. În cadrul celor două reuniuni s-au dezbătut teme foarte importante, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice contribuind, prin eforturile depuse în ultima perioadă, pentru a sprijini și promova dimensiunea teritorială a politicii de coeziune, în acord cu rolul major pe care îl are pentru eficientizarea politicilor publice și pentru îmbunătățirea calității vieții de zi cu zi a cetățenilor europeni. Mai mult decât atât, reprezentanții Finlandei, țară care va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene imediat după țara noastră, în perioada iulie – decembrie 2019, au spus chiar că românii au ridicat foarte mult ștacheta la nivelul acestor grupuri de lucru, astfel încât ei nu au altceva de făcut decât să mențină același ritm. Iar când astfel de remarci vin de la experți care vin tocmai dintr-una dintre țările lumii cu cea mai mare calitate a vieții, e de la sine înțeles nivelul la care s-au desfășurat aceste întâlniri.

Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *