Publicitate

Cojocaru Nicu Alexandru, coordonator PES Activists Mehedinti – ,, Am simțit că suntem o mare familie europeană, social democrată, care își dorește să contribuie la îmbunătățirea nivelul de trai al tuturor românilor.”

Cojocaru Nicu Alexandru, coordonator PES Activists Mehedinti :

,,Am paticipat in perioada 30 august – 01 septembrie la Universitatea Politică de Vară a PES activists România. Evenimentul a fost unul reușit, ca de fiecare dată am simțit că suntem o mare familie europeană, social democrată, care își dorește să contribuie la îmbunătățirea nivelul de trai al tuturor românilor. Cu mult curaj și implicare, împreuna o să reușim ca fiecare dintre noi să beneficieze de apartenența europeană, și DA, PES activists este organizația politică din România care poate aduce românii mai aproape de Uniunea Europeană și de tot ceea ce înseamnă apartenența la acest proiect politic atât necesar pentru continentul nostru. Împreună cu trei colegi, am reprezentat județul nostru și doresc pe această cale să mulțumesc întregii echipe PES activists Mehedinți pentru că reușim să aducem, cu ajutorul organizației noastre, Europa mai aproape și de județul nostru.”

Mai jos va prezentam comunicatul de presa al organizatiei PES Activists Mehedinti :

Județul Mehedinti reprezentat la Universitatea Europeană de Vară a PES activists România!

In perioada 30 august – 1 septembrie, PES activists România, structura membrilor și simpatizanților pro-europeni de stânga, a organizat o nouă ediție a Universității Europene de Vară dedicată viitorului Uniunii Europene. “Alegerile europarlamentare au definit modul în care va arăta Uniunea Europeană în următorii 5 ani. Avem un Parlament European extrem de divizat iar România trebuie să folosească acest context pentru a-și crește influența în plan european. În plan național, stânga românească este obligată să facă propria reformă, adaptându-se la noile revendicări sociale.” a explicat Victor Negrescu, coordonatorul PES activists România. Județul Mehedinti a fost reprezentat la eveniment de 4 membrii.

Cei 300 de participanți la eveniment au discutat și prezentat 10 idei progresiste de stânga pentru viitorul Președinte al României și o serie de direcții politice pe care Partidul Social Democrat le poate urmări la nivel european în următorii 5 ani. “PES activists România a jucat un rol important în menținerea unui canal de dialog între Partidul Social Democrat și Partidul Socialiștilor Europeni. Sunteți prieteni în care avem încredere și un laborator de idei politice de stânga” a comentat Secretarul General Adjunct al Partidului Socialiștilor Europeni, Marije Laffeber, prezentă la eveniment. La eveniment au participat Marije Laffeber Secretarul General Adjunct al Party of European Socialists, Alexandru Coita, analist politic, Roxana Mînzatu, ministrul fondurilor europene Constantin Budăi, ministrul muncii și justiției sociale, deputații Simona Bucura, Cristina Dumitrescu, Ioan Dîrzu, Dorel Căprar, Gabriel Petrea, senatorii Gabriela Crețu și Cristian Dumitrescu, reprezentantul Friedrich Ebert Stiftung, Victoria Stoiciu, reprezentantul Fundația Stânga Democratică, Mihai Caradaică, dar și diverși reprezentanți din societatea civilă și mediul academic. Universitatea Europeană de Vară s-a încheiat cu o acțiune de ecologizare a zonei Gării din stațiunea Neptun.

Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *