Publicitate

BREAKING NEWS – Problema Spitalului din Orsova a ajuns și în Parlamentul României!

Din luna martie 2020, de la declararea stării de urgență, mai multe spitale din  țară au devenit spitale suport COVID-19. Pe lista acestora se regăsește și Spitalul Municipal Orșova, care însă în acest moment are un singur pacient infectat cu COVID-19, din totalul de 4 cazuri de la nivelul municipiului Orșova, restul de 3 fiind vindecați.

Situația orșovenilor este delicată, deoarece de mai bine de două luni și jumătate au rămas fără singurul spital în care își puteau trata afecțiunile.

În acest sens, coordonatorul PSD Orșova, Constantin Popescu a făcut apel la consilierii locali să solicite de urgență, pe cale oficială, Guvernului României, Ministerului Sănătății, să scoată Spitalul Municipal de pe lista Spitalelor COVID-19.

De asemenea, Senatorul PSD Mehedinți, Ionuț Sibinescu s-a alăturat acestei inițiative și a înaintat o interpelare Ministerului Sănătății și Departamentului pentru Situații de Urgență.

,,În urma aspectelor sesizate de Constantin Popescu, coordonatorul PSD Orșova, și de către consilierii locali ai PSD din Orșova, am adresat o interpelare Ministerului Sănătății și Departamentului pentru Situații de Urgență, în care le-am solicitat să aibă în vedere scoaterea Spitalului din Orșova din categoria spitalelor suport COVID-19. Mi se pare esențiat ca spitalul din Orșova să fie redat spre folosință locuitorilor orașului, dar și tuturor mehedințenilor care suferă de diferite afecțiuni.
Am înțeles necesitatea unor spitale suport COVID-19 pe teritoriul României. Am înțeles, deși cu greu, că în zeci de spitale din România vor fi blocate pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, ignorându-se toți ceilalți bolnavi cronici.
Însă, a trecut perioada stării de urgență. Suntem în stare de alertă, iar nivelul îmbolnăvirilor vedem că este la un nivel scăzut. Vedem tot mai multe măsuri de relaxare, așa cum le spun guvernanții. În aceste condiții, consider că trebuie să redăm cetățenilor accesul normal la spitale. Să renunțăm, acolo unde numărul de îmbolnăviri nu este ridicat sau e aproape zero, la spitalele suport COVID-19.
Este și cazul spitalului din Orșova, cel care de 2 luni de zile a fost declarat spital suport COVID-19, iar de atunci au fost internați doar 4 pacienți infectați, din care 3 s-au vindecat, iar unul se află în stare bună, putând fi transferat la Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean.
Cred că spitalul din Orșova poate fi redat celor care au cu adevărat nevoie de tratament în această perioadă, poate fi redat bolnavilor cronici, cei care au nevoie zilnic de tratament de specialitate. Cei care dețin puterea de decizie, trebuie să aibă în vedere că în Orșova, în Mehedinți, pe lângă problema persoanelor infectate cu COVID-19 avem cetățeni care suferă de alte afecțiuni grave, care au nevoie de asistență medicală de specialitate.”,

a anunțat Senatorul PSD Mehedinți, Ionuț Sibinescu.

Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *