Publicitate

BREAKING NEWS – Prefectul Cristinel Pavel își bate joc de mehedințeni!

Consiliul Județean Mehedinți a câștigat definitiv procesul intentat de prefectul județului, Cristinel Pavel, în luna februarie, prin care ataca în contencios administrativ Hotărârea de repartizare a cotei de 6% din impozitul pe venitul estimat către unitățile administrativ teritoriale. Hotărârea dată de Tribunalul Mehedinți a rămas definitivă, după ce nici una dintre părțile implicate nu s-a simțit nedreptățită de prima instanță astfel încât să formuleze recurs.

Deși ambele părți au fost înștiințate pe data de 21 mai a.c. cu privire la decizia Tribunalului Mehedinți, prefectul județului, Cristinel Pavel, a decis astăzi să facă recurs la sentința dată.

Recursul se formulează în 15 zile de la data comunicării sentinței, însă Cristinel Pavel a ales să facă acest demers la 12 zile de la expirarea termenului legal.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a criticat această acțiune năucitoare a prefectului, o adevărată bataie de joc la adresa mehedințenilor și a primarilor, ai căror bani rămân în continuare blocați, deși aceștia au atâta nevoie mai ales în contextul pandemiei care a sărăcit bugetele!

,,Mă întreb ce caută în funcții de înalți funcționari publici, oameni pentru care legea după care ar trebui să se ghideze le este total necunoscută!

Cea mai recentă acțiune total năucitoare și pentru orice ins cât de cât conectat la legislația română, cu atât mai mult cu cât el este prefect de județ, este să facă recurs la o sentință peste termenul legal de 15 zile și să mai aibă pretenția să fie acceptat de instanță!

Ați ghicit! Prefectul s-a gândit să formuleze astăzi recurs la decizia Tribunalului Mehedinți prin care s-a dat câștig de cauză Consiliului Județean Mehedinți în procesul privind repartizarea cotei de 6% din impozitul pe venitul estimat către unitățile administrativ teritoriale.

Recursul a fost formulat la 12 zile după expirarea termenului legal în care se putea face acest lucru. Potrivit Codului Civil, recursul se formulează în 15 zile de la data comunicării sentinței, iar în cazul nostru, Prefectura Mehedinți a fost informată cu privire la decizia Tribunalului Mehedinți, la fel ca și Consiliul Județean, în data de 21 mai.

Că prefectul nu cunoaște legea, nu ne-ar interesa, dacă acest lucru nu ar avea urmări grave pentru populație. Acum însă, dosarul va fi transmis Curții de Apel Craiova care va avea de judecat năzdrăvăniile prefectului. Asta înseamnă că alocarea banilor de Consiliul Județean unităților administrativ teritoriale nu se va face nici acum, ci va întârzia cu cel puțin o lună.

O lipsă de responsabilitate crasă din partea prefectului Cristinel Pavel față de toți primarii din județ care și așa se descurcau greu din punct de vedere financiar în contextul cheltuielilor pe care cu toții le-au avut în această perioadă de pandemie!

DAȚI-VĂ DEMISIA, DOMNULE PREFECT!
Primarii au nevoie de ajutor concret, nu de vorbe frumoase și poze nereușite la vizitele pe care le faceți!”,

a transmis Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *