Publicitate

Mehedințenii din Vânju Mare și Strehaia vor beneficia din nou de sistemul medical din aceste zone!

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a efectuat o vizita de lucru la Spitalul Orășenesc Vânju Mare și la Spitalul Orășenesc Strehaia pentru a stabili detaliile necesare repornirii activității medicale în cele două unități medicale, acest lucru urmând să se petreacă la mijlocul lunii iulie.

Totodată, s-a verificat stadiul investițiilor care se derulează la cele două unități medicale.

“La Vânju Mare, alături de conducerea Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, personalul medical și domnul viceprimar, Alexandru Mijaiche, am purtat discuții despre perspectiva de a reporni activitatea medicală în cadrul Centrului multifuncțional care a fost redusă la minimum în perioada stării de urgență și a stării de alertă. Astfel de discuții am purtat în cursul zilei de ieri, la Strehaia, împreună cu personalul medical de acolo și domnul primar, Ioan Giura.

Întâlnirile la fața locului au fost necesare pentru stabilirea unor circuite și reguli ce trebuie respectate pentru ca pacienții să poată fi primiți în condiții de siguranță și cu limitarea la minimum a riscurilor răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Decizia luată este ca în perioada următoare, la mijlocul lunii iulie, să se repornească activitatea în sistem ambulatoriu, în sensul că pacienții cronici se vor putea prezenta la consultații cu programare prealabilă, se va face un triaj epidemiologic riguros, personalul medical va purta echipament de protecție, iar după fiecare pacient se va realiza dezinfecția.

Pacienții cu boli cronice au nevoie de asistență medicală, iar aceste consultații nu mai pot fi amânate. Este nevoie de aceste măsuri și pentru a evita aglomerația în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin.”,

a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Totodată, la Strehaia au început de curând lucrările în cadrul proiectului “Reabilitare și dotare Spitalul Orășenesc Strehaia, județul Mehedinți”, investiție demarată cu sprijinul Guvernului PSD, ce depășește 14 milioane lei. Contractul de finanțare a fost semnat în luna martie a anului trecut. Se lucrează, de asemenea, cu sprijinul Consiliului Județean, la reabilitarea Policlinicii din Strehaia.

Și la Vânju Mare, lucrările de reabilitare și modernizare a Spitalului Orășenesc sunt în plină desfășurare, iar președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a purtat noi discuții cu proiectantul și constructorul despre stadiul lucrărilor.

“Am convingerea că dacă lucrurile merg așa cum evoluează în această perioadă, la sfârșitul anului viitor vom avea unități medicale moderne atât la Strehaia, cât și la Vânju Mare!”,

a mai declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Publicată de Consiliul Judetean Mehedinti pe Joi, 2 iulie 2020

Distribuie dacă ți-a plăcut!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *